Stress kost geld

Stress op het werk, het komt helaas vaak voor. Het is één van de oorzaken van werkgerelateerde klachten, naast een hoge werkdruk, een niet optimale werkhouding en bewegingen die vaak herhaald worden. Dit vraagt veel van lichaam en geest. Nu hoeft dat op zich geen probleem te zijn als we maar regelmatig ontspannen. Maar in de praktijk gaan we meestal ‘gewoon’ door zonder tijd te nemen om te herstellen.

Shiatsu op de werkvloer zorgt voor een oplaadmoment tijdens de werkdag. Het verbetert de energiestroom, verhoogt de veerkracht en stimuleert de zelfgenezende werking van ons lichaam. Vandaar dat het ook in het drukke bedrijfsleven zeer zinvol kan zijn om stressgerelateerde problemen zoals vermoeidheid, slapeloosheid, rug- en nekklachten, maag- en darmproblemen,… te vermijden. Met een minimale preventie verbetert u de efficiëntie en voorkomt u grotere problemen zoals burn-outs of langdurige depressies.

Waarom shiatsu?

…omdat het u veel kosten kan uitsparen!

KLACHTEN

het helpt bij spier- en gewrichtsklachten aan nek, schouders, rug, ledematen, …
het ondersteunt hoofdpijnklachten
het verzacht chronische klachten
het geeft energie bij vermoeidheidsklachten
het helpt bij stressgerelateerde klachten, zoals slaapproblemen
het ondersteunt bij psychische en emotionele klachten

PREVENTIEF

het versterkt de basisconditie
het bevordert de gezondheid
het maakt je bewuster van lichaam en houding
het stimuleert een gezonder leefpatroon
het stimuleert circulatie en doorbloeding
het heeft een signaleringsfunctie om ‘erger te voorkomen’

ONTSPANNEND

het geeft rust en ontspanning
het geeft nieuwe energie en verfrist
het stimuleert werkmotivatie en inzet
het maakt vermoeide nek- en schouderspieren zachter
het verbetert het concentratievermogen
het verhoogt de veerkracht waardoor mensen beter met werkdruk kunnen omgaan

Hoe werkt shiatsu op het werk?

Een behandeling duurt gemiddeld een uur. Het is laagdrempelig omdat er door de kleren heen gewerkt wordt. Ontspanning en aanpak van eventuele klachten zijn de focuspunten van elke behandeling.
De behandeling gebeurt binnen uw bedrijf in een aparte ruimte op een comfortabele futonmat waarop je in gemakkelijke kleding (t-shirt, joggingbroek,…) neerligt. Meer hoef jij niet te doen.
De behandeling ronden we af met een gesprek waarbij ik je advies kan geven over wat je zelf voor je lichaam en geest kan doen met je levensstijl, voeding, kruiden en eventueel zelfmassage.

Regelmatig of eenmalig?

Wilt u uw werknemers belonen voor hun inzet, of heeft u iets te vieren, dan is een eenmalige behandeling een mooi cadeau.

Wilt u de gezondheid en welzijn van uw personeel ondersteunen, dan is een frequentere behandeling aan te bevelen. Regelmatig ‘onderhoud’ vermindert klachten en verkleint de kans dat kleine ongemakken serieuze klachten worden.

Niet alle medewerkers zijn geholpen met fysieke bootcamps of teambuildingactiviteiten. Een shiatsubehandeling is voor deze personen veel toegankelijker. De waardering van deze groep waardevolle mensen zal groot zijn.

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste kapitaal, dus zorg er goed voor!

Extra geld voor aanpak stress op het werk

BELGA – 26 maart 2021 19:13

De regering maakt 5,5 miljoen euro vrij om het mentaal welzijn van werknemers, zelfstandigen en federale ambtenaren te verbeteren.

Het aantal mensen dat langdurig afwezig blijft van het werk door ziekte is de voorbije tien jaar alleen maar gestegen. In 2010 ging het in een doorsnee bedrijf gemiddeld om 3 op 100 werknemers, intussen gaat het om 5 op 100. In juni vorig jaar waren bijna 459.000 werknemers en zelfstandigen langer dan een jaar ziek. De federale regering vreest dat de coronacrisis de situatie nog verergerd heeft.

De federale regering maakt daarom 5,5 miljoen euro vrij voor de aanpak van stress op het werk. Dat heeft de ministerraad donderdagavond beslist. Het gaat onder meer om een federaal plan voor meer mentale veerkracht op het werk. Dat moet in 2022 af zijn en zal maatregelen voor de hele werkende bevolking bevatten. Voor zelfstandigen komen specifieke maatregelen, zegt minister van Middenstand David Clarinval (MR). ‘Vaak ligt het niet in de aard van de zelfstandige om uit zichzelf in zo’n situatie hulp te zoeken. Dit actieplan kan de zelfstandigen een duwtje in de rug geven.’

Omdat het om een acuut probleem gaat komt er dit jaar nog een sensibiliseringscampagne. Die zal onder meer de opsporingstool voor burn-out onder de aandacht brengen en mensen informeren over concrete hulpmiddelen. Er gaat 4,5 miljoen euro naar preventiemaatregelen, zodat wie het risico loopt om uit te vallen door ziekte snel en effectief begeleid kan worden.

Stel gerust even je vraag!