Kaatje Michiels

Dat de weg naar heling op verschillende manieren kan bereikt worden, is mij met de paplepel in gegeven. Al van jongsaf aan past mijn vader allerhande technieken op mij toe. Daarmee wordt de interesse in verschillende geneeswijzen en de filosofie erachter getriggerd. Vanuit het verlangen om de kennis en kunde van mijn vader verder te zetten, ben ik zelf begonnen aan verschillende opleidingen. Bovendien helpt mijn eigen innerlijke zoektocht me om mensen ondersteuning en een luisterend oor te bieden.

Ervaring

Tijdens mijn meerjarige opleiding tot shiatsutherapeut, door het werken met jongeren die in de psychiatrie opgenomen zijn en mijn werk binnen de holistische groepspraktijk In Harmonie in Diest, heb ik gemerkt dat lichamelijk contact het meest elementaire hulpmiddel is om te troosten en te kalmeren. Juist dat kan enorm helpen om je weer veilig en goed te voelen in je lichaam. Wanneer de stress wegvalt, kunnen andere delen van het brein en het lichaam ook weer gezonder functioneren, waardoor klachten verdwijnen. De werking van kruiden kan dit proces nog meer ondersteunen. Hierin speelt mijn herboristenopleiding een belangrijke rol.

Planten & kruiden

Mijn liefde voor planten en kruiden heb ik van mijn opa geërfd. Met hem trok ik de velden en de boomgaard in waar hij me vertelde over de planten en hun werking. De verwerking van de planten en kruiden was eerder aan oma besteed. De passie voor bloemen en koken heb ik van haar overgenomen. Met ingrediënten uit de natuur, de moestuin en de boomgaard toverde ze de heerlijkste gerechten en baksels op tafel. Doe daar nog een vader bij die me inwijdde in de wereld van de shiatsu en de filosofie van holistische Oosterse geneeswijzen en je hebt een mooie cocktail van talenten die me in het bloed zitten. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ik na een tweejarige opleiding tot herborist, verschillende opleidingen over natuurlijke en ecologische voeding en een meerjarige opleiding tot shiatsutherapeut mijn skills in de praktijk wil zetten.

Mijn contactgegevens

Onder Praktisch vind je hoe ik tewerk ga.

Hier zijn mijn contactgegevens:

Kaatje Michiels

+32 478 59 88 33

hallo@kaatjemichiels.be

Hoeledensebaan 52 3471 Hoeleden

BTW-nummer: BE 0753.446.510

Stel gerust even je vraag!