Hoe vermijd je een epidemie?

‘Hoe vermijd je een epidemie? ‘Osho kreeg deze vraag 40 jaar geleden tijdens de Aidsepidemie.

Osho: “Je stelt de verkeerde vraag, de juiste vraag zou moeten zijn: ‘Hoe vermijd je de angst om te sterven als gevolg van een epidemie?′ Het is vaak makkelijk om een virus te vermijden, maar het is veel moelijker om de angst te vermijden die in jou en in de wereld aanwezig zijn. Er zullen meer mensen sterven door deze angst dan door de epidemie zelf. Geen enkel virus in deze wereld is gevaarlijker dan angst. Begrijp deze angst, anders word je een levend lijk voordat je lichaam sterft. De enge en angstaanjagende sfeer die je op dit moment voelt, is collectieve waanzin. Het is al duizend keer gebeurd en het zal blijven gebeuren. En het zal blijven doorgaan als je niet begrijpt hoe de psychologie van stress en angst in grote menigtes werkt. Normaal gesproken ben jij de ‘eigenaar’ van je angst, maar in het moment van collectieve waanzin kan je bewustzijn volledig verloren gaan. Je zult niet eens weten wanneer je de controle over je angst hebt verloren. En dan kan angst je vanalles laten doen. In zo’n situatie kun je ook je eigen leven of dat van anderen nemen.
Blijf waakzaam. Vermijd berichten en nieuws die angst oproepen. Stop met praten over de epidemie – steeds weer hetzelfde herhalen is de geboorte van zelfhypnose. En angst is een soort zelfhypnose die chemische veranderingen in het lichaam veroorzaakt. Wanneer je hetzelfde idee of overtuiging steeds weer herhaalt, wordt er een chemische verandering in gang gezet die soms zo giftig kan zijn dat het je kan doden. Tijdens een epidemie wordt de energie over de hele wereld irrationeel. Op die manier kun je op elk moment in een zwart gat vallen. Meditatie is een behulpzame techniek en brengt een beschermend aura waarin geen negatieve energie kan doordringen. Zolang de dood nog niet komt is er geen sprake van angst voor dat wat onvermijdelijk is. De dood is onvermijdelijk. Angst is een soort dwaasheid en het bewijs dat het leven op de verkeerde manier wordt geleefd. De dood is geen probleem voor hen die elk moment van het leven volledig leven. Heroverweeg het leven. Angst lost niets op en is geen genezing voor de dood. Als je niet sterft aan een epidemie, dan zul je op een andere dag moeten sterven, en die dag kan elke dag zijn. Life begins where fear ends

Angst heeft een negatieve invloed en bevordert het ontstaan van ziekte. Liefde heeft een positieve invloed en versterkt de weerstand. Dit werd wetenschappelijk aangetoond door het werk van Vladimir Poponin. Met andere woorden: gedachten/gevoelens beïnvloeden chemische reacties (zoals hormonale secreties), het DNA en de genen in het lichaam. Er is een directe relatie tussen wat je denkt en voelt en de toestand van het fysieke lichaam en jouw vatbaarheid voor ziekte.

Kortom:
* Focus op wat wel kan en mag
* Focus op positieve gedachten en liefde
* Focus op gezondheid

WAT JE AANDACHT GEEFT, GROEIT!!

Inspiratie

Stel gerust even je vraag!