Nice company

Ja, we hebben veel gezien. Ja, het was een avontuur. Maar hetgeen ik vooral meeneem van onze reis is het gezelschap en de warme band in mijn gezin.

3 weken onderweg met de camper in Noorwegen met 3 pubers. Een hele uitdaging!
We sliepen op plaatsen waar je anders nooit zou komen, zo afgelegen. We werden kletsnat, waren bevroren of lagen in de zon. We aten zelfgevangen vis. We maakten eten in een recordtempo omdat we met z’n vijven samenwerkten. We konden allemaal helemaal onszelf zijn zonder druk of verwachtingen van anderen. De band tussen de 3 broers werd weer wat sterker. We spotten elanden in het wild en vaarden door de fjorden. We bezochten Bergen en Oslo en reden over “the bridge” opnieuw richting huis. We voerden strijd tegen de muggen en genoten van het back to basic-gegeven. Toch was er ook wel de bezorgdheid over het klimaat en wat we zelf kunnen ondernemen.

In het begin voelt alles aan als een avontuur, maar na 3 weken op een erg kleine oppervlakte met slecht weer, is het een kunst om mekaar te blijven verstaan.
De warme communicatie in mijn gezin, de fijne en soms ook wel diepgaande gesprekken, het back to basic-gegeven, het samen eten maken en afwassen, het opruimen en organiseren als een geoliede machine, het spelen van gezelschapsspelletjes, het buikpijn hebben van het lachen en natuurlijk de rust en stilte van de prachtige natuur, leren me dat ik trots mag zijn op mijn gezin en dat wij het heel goed voor mekaar hebben.

Zou ik het ooit opnieuw doen? Met onze 3 pubers op reis: absoluut! In een camper met 5, waarschijnlijk niet. Het gevoel van vrijheid om te gaan en staan waar je wil is er absoluut, wat er allemaal komt kijken bij het reizen met een camper hebben we onderschat.

Het avontuur was groots, de ervaring rijk, de band werd enkel sterker. De wijsheid dat liefde betekent ruimte geven, letterlijk en figuurlijk, is doorgedrongen.
Ik ben ontzettend dankbaar voor al mijn jongens! Love them!

Inspiratie

Stel gerust even je vraag!