Psychisch welzijn

In mijn werk met jongeren die in de psychiatrie opgenomen zijn, heb ik vaak gemerkt dat zij zich niet goed in hun vel voelen. Vanuit een verlangen om hen te ondersteunen, werd mijn interesse geprikkeld in het bevorderen van het psychisch welzijn.

Vaak heb ik gemerkt dat zij baat zouden hebben bij een letterlijk schouderklopje, een omhelzing of aanraking in het algemeen. Heel wat jongeren vinden het erg moeilijk om onder woorden te brengen wat er aan de hand is en waarom. Ze trekken dan een soort beschermingsmuur rondom zich op. Ik ben ervan overtuigd dat lichaamswerk, zoals shiatsu, hen kan helpen zich opnieuw veiliger te voelen, waardoor er vaak deuren open gaan die een gesprek wel mogelijk maken. Volgens mij is lichaamsgericht werk een perfecte aanvulling op de reeds ingeburgerde gesprekstherapie. Deze visie is natuurlijk van toepassing op alle mensen, ongeacht de leeftijd of problematiek die ze hebben.

In deze vreemde Corona-tijden gaan er bovendien ook steeds meer stemmen op die het belang van aanraking en sociaal contact in functie van het psychisch welzijn benadrukken.

Dat is ook de reden waarom ik er een aparte pagina aan wijd op mijn website. Via deze link kom je direct op deze pagina.

Dikke knuffel

Kaatje

Inspiratie

Stel gerust even je vraag!